MZ PROKOSOVICI nezavisni portal o Prokosovicima

Posjetite i nasu facebook stranicu Prokosovici !!!

Smotra folklora "Susreti mladosti" Prokosovici 2013

 

U petak 5.jula 2013.godine na platou ispred doma kulture Prokosovići održana je tradicionalna kulturno-umjetnička manifestacija pod nazivom "Susreti mladosti" Prokosovići 2013. Susrete mladosti proglasio je otvorenim predsjedavajući OV Lukavac dr.Dževdet Osmanbegović. Program je počeo u 19h koreografijom "Igre iz Slavonije" u izvedbi domaćina KUD-a "27 juli " Prokosovići.

Na manifestaciji u Prokosovićima nastupila su i sledeća kulturno-umjetnička društva: KUD "BISERI SLAVONIJE" , BENIČANCI-Republika Hrvatska, KUD "BORAC"TRAVNIK, KUD "SLOVO O ŽEPČU" ŽEPČE, KUD "MEHMED IBRAHIMOVIĆ"SREBRENIK, KUD "BOSNA" Omerbegovača, BRČKO, BZK "PREPOROD" TESLIĆ, KUD "DEVETAK" DEVETAK, KUD "27.JULI PROKOSOVIĆI" PROKOSOVIĆI.

Osim kud-ova u programu je uzeo učešće i prokosovački i lukavački pjesnik Sakib Tufekčić sprigodnim recitalom svoje poezije. Na kraju, Mensudin Muratović ( kud "27 juli" Prokosovići ) uručio je zahvalnice učesnicima prokosovačke smotre folklora, te partnerima i prijateljima kud-a "27 juli" Prokosovići. Ono što je obilježilo manifestaciju u Prokosovićima jeste dobra posjeta, dobra organizacija, te učešće prijatelja iz Republike Hrvatske, što je manifestaciji dalo međunarodni karakter. Medijski partneri RTVL, PROKOSOVIĆI facebook.

 

 KUD "27 juli" Prokosovici

 

KUD "Biseri Slavonije" BENIČANCI- RH

 

BZK "Preporod" Teslić

 

 

 

 text & photo by Semir.H.

 

 

 

 

 

 

 

 

Hotel Senad od Bosne-primjer za pohvaliti

 17.09.2012

Hotel Senad od Bosne Prokosovići implementirao je projekat kolektora za otpadne vode i kanalizaciju, tako da više kanalizacija isl iz ovog objekta ne ide u jezero Modrac. Ovo je dokaz ekološke svjesnosti menadžmenta ovog hotela i primjer za pohvaliti. Nadati se da će i ostaliobjekti na jezeru Modrac slijediti primjer hotela Senad od Bosne.

 

IZBORI 2012-IZBORNA HRONIKA, javna tribina SDA-e

,

U organizaciji mjesnog ogranka SDA Prokosovići, danas je u maloj sali doma kulture Prokosovići održana JAVNA TRIBINA na kojoj su učešće uzeli aktuelni i aBd budući načelnik općine Lukavac Dževad Mujkić, predsjednik SDA Lukavac i nosilac liste SDA za OV Lukavac Dr.Tarik Arapčić, predsjednik MO SDA Prokosovići Nihad Avdić i predsjednik Vijeća MZ Prokosovići i kandidat za OV Lukavac Ermin Edo Memić.


Kao gosti na tribini su prisustvovali i Admir Turkić-predsjednik MZ Puračić i kandidat za OV Lukavac, Inela Bečić, kandidat za OV ispred mz Modrac, Semir Džibrić-Bikodže, Fahrudin Smajlović, kandidat za OV i Senaid Alić, takodjer kandidat za OV.
Gradjani su bili veoma aktivni i uzeli su učešće na održanoj tribini. Iz SDA Prokosovići najvaljuju CENTRALNI PROMOTIVNI SKUP U PROKOSOVIĆIMA ZA NEDJELJU 30.SEPTEMBARU 19H !!!
 

 

IZBORI 2012-IZBORNA HRONIKA skup SDP-a 12.09.

12.09.2012 godine (srijeda) u maloj sali Doma kulture u Prokosovićima, OO SDP Lukavac je održao treći po redu predizborni skup, na kome su se predstavili kandidati za Općinsko vijeće, nosilac liste za Općinsko vijeće, kao i kandidat za načelnika Općine.
Skup je otvorio i prisutnima se u ime OO SDP Lukavac obratio predsjednik OO SDP Lukavac Seudin Hodžić.
U ime domaćina prisutne je pozdravio Admir Avdić, predsjednik Osnovne organizacije SDP Prokosovići.
Od kandidata sa liste za OV, mještanima Prokosovića su se predstavili: Azemina Muminović, Jakub Mahovkić, Cvjetko Dragan Božić, Izet Beganović, Hajrudin Hodžić i Naida Hodžić.

 http://www.sdplukavac.org/wp-content/uploads/2012/09/100_2859.jpg

 

Prokosovići dobijaju savremenu ambulantu!!!

PROKOSOVIĆI INFO BLIC: 10.09.2012.

"AMBULANTA PORODIČNE MEDICINE PROKOSOVIĆI"

Počela je izgradnja savremene ambulante porodične medicine u Domu kulture Prokosovići, projekat vrijedan 80.000 km.

Direktor doma zdravlja Lukavac Dr.Tarik Arapčić izjavio je za rtv Lukavac da će po implementaciji projekta ambulante porodične medicine Prokosovići, u istoj raditi doktor i medicinar od ponedeljka do petka puno radno vrijeme.

Predsjednik mz Prokosovići Ermin Memić izrazio je zadovoljstvo mještana i mz Prokosovići implementacijom ovog projekta, te je istakao da će mještani Prokosovića mnogo uštediti, jer neće morati u ovo recesijsko vrijeme plaćat prevoz do Lukavca i tamošnjeg doma zdravlja. Također Memić je istakao da će se nastojati otvoriti i apoteka, koja će djelovati pored ambulante porodične medicine u Prokosovićima, tako da će Prokosovljani, ali i Bikodžani imati i doktora i lijekove bliže svojim kućama. Treba istaći da je mjesna zajednica Prokosovići u suradnji s domom zdravlja Lukavac još prije tri godine konkurisala na ovaj projekt federalnog ministarstva zdravstva.Photo

 

Održana eko akcija "Let s do it" u mz Prokosovići

 

U ekološkoj akciji „Let's do it – očistimo zemlju za 1 dan“ koja je održana 09.09.2012. na obali jezera Modrac u dijelu Brana – Prokosovići-Mujkići u dužini od oko 4,5 km volonteri su prikupili preko 700 vreća različitog otpada, uglavnom nataloženog na dnu isušenog obalnog područja.

U koordiniranoj akciji kojom je rukovodio općinski koordinacioni tim i volonteri UG „Plaže jezera Modrac“ učešće je uzelo 82 volontera: predsjednik i potpredsjednik MZ Prokosovići, članovi KUD „27 juli“, UG „Plaže jezera Modrac“; učenici OŠ „Prokosovići“ i malobrojni mještani.

Podršku akciji dali su ronioci udruženja invalida koji su iz jezra izvukli jedno kombi vozilo, Ribarsko udruženje koje je čamcem prevozilo vreće smeća sa nepristupačnog terena, volonteri Crvenog križa, aktivisti Civilne zaštite, radnici FSL i Komunalnog preduzeća sa logističkom i tehničkom podrškom, logistička podrška Općine i Konzuma, biciklistička podrška Asocijacije „Zelene staze“ te sanitetska služba Doma zdravlja.
 
 
 Photo by Nedim Zejnilović i Semir Hadžimusić
Više informacija na facebook stranici Prokosovići !!!

Rekonstruisani regionalni put kroz Prokosoviće

Radovi su izvodjeni u avgustu i početkom septembra 2012.

LE'TS DO IT 2012 Prokosovići

U okviru globalne akcije čišćenja pod nazivom LE'TS DO IT – OČISTIMO ZEMLJU ZA 1 DAN koja se sprovodi na cijeloj teritoriji BiH obavit će se akcija čišćenja obalnog područja Prokosovića na prostoru Brana – Bikodže. Nositelji aktivnosti su MZ Prokosovići i NVO organizacije iz Prokosovića.
Pozivamo sve koji imaju mogućnost da daju doprinos da bar na neki način iskoristimo nizak vodostaj jezera Modrac i očistimo njegov priobalni pojas. Na taj način učinimo nešto za naš okoliš ali i pokažimo kakvu obalu jezera želimo...


MJESTO OKUPLJANJA: Mol ispod Arene na plaži
VRIJEME: 09.09.2012, 10:30 sati

Koordinacioni tim:

Nedim Zejnilović,

Sabina Hajdarević,

Munib Muratović,

Dževad Aljukić,

Semir Hadžimusić

______________________________________________________________________________________________________

IZBORI 2012

                               
 IZBORI 2012
Obavještenje političkim subjektima:

Stranke koje su prijavljene za učestvovanje na Lokalnim izborima 2012 za općinu Lukavac, a imaju mjesne ogranke-MO u mjesnoj zajednici Prokosovići; ako žele da objavimo aktivnosti istih na facebook stranici Prokosovići i www.prokosovici.webs.com moraju nam blagovremeno dostaviti informacije na Message INBOX stranice Prokosovići.

Takodjer preporučljivo je da politički subjekti dostave fotografije sa svojih skupova i sastanaka na naš INBOX jer su naši kapaciteti ograničeni tako da ne možemo propratiti sve skupove!!!

admin team prokosovici facebook i prokosovici.webs.com
 

NAJAVA

UG "Plaže jezera Modrac" i Mjesna zajednica Prokosovići u okviru kampanje Let s do it!!! organizuju akciju čišćenja obale jezera Modrac u Prokosovićima!!! Svi ste pozvani!!!

OKUPLJANJE AKTIVISTA JE U NEDJELJU 9.9.  U 11h NA PLATOU KONCERTNE ARENE!!!

 

 

Novosti, juli 2012.

Asfaltiran plato ispred džamije u Prokosovićima

-Počeli radovi na uređenju trotoara od stanice Aljukići-Prokosovići, prema Domu kulture i izlazu iz Prokosovića.Image and video hosting by TinyPic

 Image and video hosting by TinyPic

više slika na  našoj facebook stranici !!!

Novosti, juli 2012

-Održana je već tradicionlna manifestacija

  U petak 13.jula u Prokosovićima je održana 4.međunarodna smotra folklora:

"Susreti mladosti Prokosovići 2012"

  Program je održan na platou Doma kulture od 19:30h, a prije toga već tradicionalno Prokosovačkim ulicama upriličen je defile učesnika smotre s početkom od 19h.

Učesnici:

 

 • KUD ‘27 juli’ Prokosovići (organizator)
 • KUD ‘Jedinstvo’ Bar , Crna gora
 • KUD ‘Mehmed Ibrahimovic’ Srebrenik
 • KUD ‘Šeher’ Palanka,Brčko
 • KUD ‘Slavonski biseri’ Beničanci, Donji Miholjac, Hrvatska
 • Folklorni ansambl Teslić
 • KUD ‘Rudar’ Lukavac Mjesto
 • KUD ‘Sloga’ Bikodže
 • KUD ‘Gorica’ Zenica
 • KUD ‘Ekrem Mujkić’ Ilidža, Sarajevo
 • Tufekčić Sakib – Zof (pjesnik)
 • Burgić Nerma (vokalni interpretator)
 • Muzička grupa KUD-a 27 juli Prokosovići

 

Novosti, maj-juni 2012

    Preko puta Doma kulture uređen je do tada zapušteni prostor, te danas isti poprima obrise parka. To je prvi javni uređeni park u Prokosovićima. U parku je predvidjena i izgradnja spomen obilježja žrtvama rata 92-95, te daljnje uređivanje cijelog kompleksa. Nosilac aktivnosti oko izgradnje parka bile su članice Aktiva žena Prokosovići i MZ Prokosovići.

 Image and video hosting by TinyPic

 

Također u ovom periodu je počelo i uredjivanje stadiona NK Prokosovići, na kojem se uređuju prilazi stadionu, izgradjuju tribine, teren itd Ovo je poklon svim fanovima NK Prokosovići za postignute rezultate kluba, koji je napravio podvig i ušao u II ligu Federacije BiH.Image and video hosting by TinyPic

 

 Više fotografija možete pogledati na našoj facebook stranici Prokosovići!!!

by S.H.

Novosti- april 2012

 Image and video hosting by TinyPic

-Novi metri asfalta prekrili lokalni put u mz Prokosovići...

 -Počela izgradnja parka preko puta Doma kulture...

--Poribljeno Jezero Modrac...

-Više informacija na facebook stranici o Prokosovićima

Prokosovići Facebook!!!

FK PROKOSOVIĆI  --NEWS--

Rezultati i tabela
Prokosovići nastavljaju sa dobrim igrama
Autor: 17. okt. 2011. 12:24 Nema komentara

U okviru Prve lige TK u nogometu – jug, odigrane su utakmice 8. kola.

Ilustracija

Prvoplasirana ekipa Prokosovića savladala je ekipu Vrana iz Banović Sela minimalnim rezultatom 1:0, dok je Mladost iz Gnojnice savladala Rudar iz Bukinja, 2:0. U opštinskom derbiju, Željezničar je u Dobošnici nadigrao DSK i slavio rezultatom 4:1. Svatovac je poražen na gostovanju u Vukovijama rezultatom 2:0.

Rezultati:

Željezničar Dobošnica – DSK Devetak 4 : 1
Mladost 78 Vukovije – Svatovac Poljice 2 : 0
Mladost Gnojnica – Rudar Bukinje 2 : 0
Gornji Rainci – Sloga S.Han 3 : 2
Husinski Rudar – OFK Sloga Sapna 3 : 0
Prokosovići – Vrana Banović Selo 1 : 0

Tabela:

1. Prokosovići 8 7 0 1 15 : 4 11 21
2. Mladost Gnojnica 8 6 1 1 14 : 4 10 19
3. Gornji Rainci 8 5 1 2 12 : 6 6 16
4. Rudar Bukinje  8 4 0 4 11 : 6 5 12
5. Željezničar Dobošnica  8 3 2 3 15 : 10 5 11
6. Sloga S.Han 8 3 1 4 14 : 12 2 10
7. Svatovac Poljice  8 3 1 4 7 : 12 -5 10
8. Vrana Banović Selo 8 3 0 5 12 : 15 -3 9
9. DSK Devetak 8 3 0 5 11 : 14 -3 9
10. OFK Sloga Sapna 8 3 0 5 8 : 17 -9 9
11. Husinski Rudar 8 2 1 5 8 : 16 -8 7
12. Mladost 78 Vukovije 8 2 1 5 6 : 17 -11 7

(SodaLIVE.ba/BrckoSport.net)

Članci sličnog sadržaja:

 1. Željezničar nastavio sa dobrim igrama
 2. Prokosovići i Mladost na vrhu tabele!
 3. Prokosovići pali u Gnojnici

Okrugli sto na temu "Pravilno upravljanje otpadom"

Autor: 18. okt. 2011. 11:20 7 komentara

U četvrtak 20.10.2011. godine, sa početkom u 11:00h, u hotelu Senad od Bosne, biće održan okrugli sto na temu „Pravilno upravljanje otpadom“, koji se realizuje u okviru projekta „Pravo građana BiH na zdravu životnu sredinu“.

Jezero Modrac

Projekat finansira Evropska Unija, a realizuju Centar za menadžment, razvoj i planiranje – MDP inicijative iz Doboja i Udruženje za zaštitu flore i faune Lukavac.

Cilj okruglog stola je da predstavnici lokalnih organa uprave, najznačajnijih privrednih subjekata, javnih ustanova i nevladinih organizacija predstave svoj rad i dostignuća na polju pravilnog upravljanja otpadom i smanjenju emisije štetnih tvari u okoliš.

Također, s obzirom da je u toku izrada Plana upravljanja otpadom općine Lukavac, predstavnici općinskog tima za izradu Plana predstaviće preliminarni nacrt istog, te pružiti mogućnost učesnicima okruglog stola za sugestije i primjedbe.

(SodaLIVE.ba)

Članci sličnog sadržaja:

smotra folklora Prokosovići 2011

 

U subotu 30.07.2011.godine u kino sali doma kulture Prokosovići održana je tradicionalna smotra folklora "Susreti mladosti" Prokosovići 2011 na kojoj su učešće uzela KUD-a iz Puračića, Bokavića, Srebrenika, Žepča, Doboja i naravno Prokosovića. Prije centralnog dijela programa koji je održan u Domu kulture učesnici smotre su na radost mještana Prokosovića defilirali u narodnim nošnjama ulicama Prokosovića.

Naš web sajt je u posjedu video zapisa sa ove manifestacije, a koji će biti uskoro objavljen na našoj stranici i na youtube-u.Image and video hosting by TinyPic

 Image and video hosting by TinyPic

LIST 2011.

Sajam turizma LIST 2011 je održan od petog do sedmog maja 2011.godine na 2000m2 zatvorenog i 1000m2 otvorenog sajamskog prostora. Organizatori sajma su firma Nuhanović doo i općina Lukavac, a generalni pokrovitelj federalno ministarstvo turizma i okoliša!

Na sajamskom takmičenju u gastroponudi, prvo mijesto osvojile su predstavnice udruženja žena "Srce i duša" prokosovići, koje su imale najbolju gastro ponudu na ovogodišnjem sajmu, a također imale su i svoj štand u okviru sajamskog prostora.

Sedmog maja KKK "Prokosovići" bio je domaćin revijalne sajamske kajakaške regate na jezeru Modrac u Prokosovićima.

Sajam je zatvoren novinarskom kotlićijadom na kjoj je najbolja bila ekipa rtv Lukavac.

Generalni medijski pokrovitelj sajma bila je federalnaTV, a kao i svaki put i ovaj 9. sajam je vodio(program) Tarik Helić, istaknuti rtv voditelj.

prilog :prokosovici.webs.com, by S.H.

 

Image and video hosting by TinyPic

članice udruženja žena "Srce i duša" prokosovići, 07.05.2011.

 

 Image and video hosting by TinyPic

 Image and video hosting by TinyPic

 Image and video hosting by TinyPic

 

 Image and video hosting by TinyPic

 Slike su napravljene na 9.sajmu turizma LIST 2011 u Lukavcu.

Autor:Semir.H.

obrada:prokosovici.webs.com

Sva prava pridržana!

 Zainteresovani mogu dobiti više slika sa sajma kontaktom na naš mejl!

Obilježen dan voda!

Prokosovići
Obilježen Dan voda na jezeru Modrac
Autor: Dino O. 22. Mart 20:38 Nema komentara Podijeli   

Odred izviđača “Duga”, Centar za ekologiju i energiju, Centar za razvoj i podršku, EU “Jezero”, Udruženje žena Prokosovići, KKK “Prokosovići”, UG “Plaže jezera Modrac” Prokosovići, UG “Zelene staze – Green tour” Tuzla, UG “Očuvajmo i spasimo jezero Modrac”, Povjereništvo MZ Ljubače organizatori su i sudionici današnjeg obilježavanja Svjetskog dana voda 2011.

Eko čas na jezeru Modrac

Svjetski dan voda povod je što su nevladine organizacije TK organizirale vožnju autobusom oko jezera Modrac. Cilj ove vožnje bio je da se ukaže na potrebu očuvanja i unapređenje zaštite okoliša jezera Modrac. Udruženja su na području općine Lukavac obišla plažu jezera Modrac i sudjelovala na eko-času SPASITI MODRAC u organizaciji UG “Plaže jezera Modrac” Prokosovići.

Času je prisustvovao veliki broj mladih

Istovremeno UG “Zelene staze – Green tour” Tuzla je prezentirala projekat biciklističke staze “Tironovac 1″ koje radi u partnerskom odnosu sa JU MS Ekonomsko-hemijskom školom Lukavac.

Času je prisustvovao veliki broj mladih

(SodaLIVE.ba

 

UG Zelene staze...

22.03.2011.(utorak) u 12:00h iz centra Modraca akitivisti UG Zelene staze - Green Tour Tuzla, UG Plaže jezera Modrac Prokosovići i učenici JUMS Ekonomsko-hemijske škole Lukavac povodom DANA VODA idu u obilazak obližnjeg potoka i izvorišta Vratolom i jezera Modrac. Na plaži jezra Modrac će im se pridružiti Izviđači iz Ljubača te predstavnici CRP a eko-čas pod nazivom SPASIMO MODRAC održat će se u restoranu MIRIS DUNJA sa početkom u 13:45.

obaviještenje!

Image and video hosting by TinyPic

saobraćajna nesreća

Nesreća se dogodila u nedjelju oko 20:45.

Foto: Ilustracija

F.A. (31) iz Prokosovića općina Lukavac zadobio je teške tjelesne povrede u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na regionalnom putu Lukavac-Banovići u mjestu Prokosovići.

F.A. je upravljajući putničkim motornim vozilom marke „Suzuki“ uslijed neprilagođene brzine uslovima na putu izgubio kontrolu nad vozilom i udario u metalnu ogradu, a zatim je udario u stub ulične rasvjete.

 

(RTVSlon/SodaLIVE.ba

 

title

Click to add text, images, and other content

KURBAN-BAJRAM 1431/2010.--više u Dzemat Prokosovici!

bajram-ilustracija

SPORT

Prokosovići na vrhu tabele

Prok_-_DSKU komšijskom derbiju u Prokosovićima domaći bili bolji od Mladosti iz Puračića i pobjedom izbili na vrh tabele.
Rezultati 11. kola:
Konjuh - Vrana 3:0
Svatovac - Sloga 3:0
Prokosovići - Mladost (P) 1:0
DSK - Rainci 1:0
Husinski rudar - Rudar 1:0
Mladost 78 - Teočak 3:0.
Slobodan je bio Željezničar iz Dobošnice.

1
Prokosovići10613
22:919
2
Mladost 7810523
18:1317
3
Mladost(P)10523
20:1817
4
Rainci10514
18:1116
5
Željezničar10514
22:1816
6
Rudar10505
18:1215
7
Svatovac10505
13:1515
8
D S K10424
16:1914
9
Husinski rud.10415
13:1313
10
Sloga10415
16:2013
11
Vrana10406
17:2312
12
Teočak11407
17:3112
13
Konjuh(-3)11335
10:189
Parovi 12. kola (13/14. 11. u 13,30 sati):
Rudar - Mladost 78
Rainci - Husinski rudar
Mladost (P) - DSK
Sloga - Prokosovići
Vrana - Svatovac
Željezničar - Konjuh.
Slobodan je Teočak .
IZVOR:rtvlukavac.ba

title

REZULTATE IZBORA PRATITE NA:

WWW.IZBORI.BA

 

IZBORNA HRONIKA

03.10.2010. DAN KADA VI ODLUČUJETE!!!

OPĆI IZBORI 2010-skup Stranke ZABiH!

U nedjelju 26.09.2010. u Domu kulture Prokosovići održan je i skup Stranke ZA BiH.

Prisutnima su predstavljeni kandidati ove stranke za IZBORE 2010.

OPĆI IZBORI 2010-tribina MO SDA Prokosovići!

U subotu 25.09. u velikoj sali Doma kulture Prokosovići održana je tribina SDA na kojoj su predstavljeni kandidati za skupštinu TK: Džejlana Husedžinović i Fahrudin Skopljak,kandidati za parlament FBiH:Irma Avdić,Mirzeta Hadžić-Suljkić,Sead Hasanhodžić i Ismet Osmanović.Na tribini su se obratili i Dževad Mujkić,načelnik općine Lukavac, te dr.Tarik Arapčić,prdsj.OO SDA Lukavac.

Domaćin skupa bio je Nihad Avdić,predsj.MO SDA Prokosovići,a prisutnima su se predstavili i članovi KUD-a "27 juli" iz Prokosovića.

SLIKE SA OVOG SKUPA POGLEDAJTE U FOTO GALERIJI PORTALA!

opći izbori 2010-centralni skup SDA za općinu Lukavac!

Centralni skup OO SDA Lukavac održan je 24.09(PETAK) u prepunoj sali lukavačkog Doma kulture koja je kao i hol doma kulture bila dupke puna. Na centralnom skupu predstavljeni su kandidati za skupštinu TK,parlament FBiH i Predstavnički dom parlamenta BiH.Također skupu se obratio i BAKIR IZETBEGOVIĆ,kandidat stranke za Predsjedništvo BiH,te predsjednik SDA BiH Sulejman Tihić.

Prisutne su dočekali i također se obratili načelnik općine Lukavac Dževad Mujkić,predsjednik OO SDA Lukavac dr.Tarik Arapčić.

title

Click to add text, images, and other content

OPĆI IZBORI 2010-SDP promotivni skup Lukavac i Prokosovići

Skup SDP-a u Lukavcu

CENTRALNI SKUP SDP-A ZA OPĆINU LUKAVAC ODRŽAN JE 22.SEPTEMBRA,SRIJEDA,TRG BREMENA, LUKAVAC.

U sali Doma kulture u Prokosovićima tribina SDP-a održana je 24.10.2010.Na tribini su predstavljeni kandidati s liste za Skupštinu TK i Parlament FBIH i BiH. nA SKUPU JE PROMOVIRANA PAROLA OVE STRANKE

DRŽAVA ZA ČOVJEKA!!!

IZBORI 2010-centralni skup SBB-a

Savez za bolju budućnost OO Lukavac održao je centralni skup ove stranke za općinu Lukavac 19.9.2010.

Skup je održan u kino sali DK u Lukavcu!

prokosovici.webs.com

Kontakt e-mail: prokosovicisa2@yahoo.com

Sud vraćen u Lukavac

 

Nakon što je 2004. godine Reformom pravosudnog sistema u Bosni i Hercegovini bio ukinut, Općinski sud ponovo je vraćen u Lukavac. Rezultat je to jučer održane sjednice Predstavničkog Doma Parlamenta FBiH uz predhodnu saglasnost Viskokog sudskog i tužilaškog vijeća. Inicijativa  za pokretanje postupka vraćanja općinskog suda u Lukavcu potekla je od načelnika općine Lukavac Dževada Mujkića.

više na www.rtvlukavac.ba

 

putna infrastruktura

Na zahtjev Vijeća MZ Prokosovići na čelu s predsjednikom Vijeća Erminom Memićem direkcija za puteve TK počela je s obilježavanjem raskrsnica u MZ Prokosovići,prije svega obilježena je raskrsnica "stanica Mujkići"Prokosovići, a također u poslednje vrijeme reliziraju se i redovna obilježavanja putne infrastrukture i postavljanja saobraćajne signalizacije,od ulaza u Prokosovići iz pravca Modraca pa sve do Bikodža i dalje....

FOTO ARHIV

VELIKA SMOTRA FOLKLORA-31.JULI.2010.

U subotu 31.jula 2010 godine u prokosovačkom Domu Kulture održana je već tradicionalna smotra folklora.Ovog puta smotra je bila međunarodna jer su učešće u smotri uzeli i predstavnici KUD-a Berane iz Berana-Republika Crna Gora! Program je se sastojao od sledećih aktivnosti:

Okupljanje drustava od 15:00 do 17:00h......Sastanak koreografa u 17:00 h......
.kretanje defilea u 18:30 obilazak Prokosovica,
 te vracanje pred dom kulture i pocetak programa u 19:00....

GOSTI:

KUD >STIJENA<STIJENA CAZIN
KUD >BOSNA< OMERBEGOVACA
KUD >BERANE< BERANE-CRNA GORA
...KUD >DOBOSNICA< DOBOSNICA

KUD >MEHMED IBRAHIMOVIC< SREBRENIK
FOLKLORNI ANSAMBL >BOSANSKI SEVDAH<
KUD >BOSNA< BOKAVICI
KUD >GORNJA TUZLA< GORNJA TUZLA

VOKALNI ANSAMBL >DOBOSCANKE<
KUD > VILA< MAKLJENOVAC- DOBOJ
I DOMACI KUD >27 JULI< PROKOSOVIĆI

sve pohvale učesnicima i organizatorima!

 

napokon ulazna tabla za Prokosoviće

nadležni organi napokon su krajem jula 2010.počeli da stavljaju table sa ulazima u mjesne zajednice duž regionalnog puta Lukavac-Poljice-Banovići,pa tako je došao red i na mz Prokosovići,ali i na druge mz sa područja naše općine.

koncerti jezero modrac 2010.

Nakon nastupa zvjezde ex-yu scene Dragane Mirković uslijedio je 23.jula uspješan koncert grupe Bijelo Dugme u sastavu Alen,Tifa i Bebek s pratećim orkestrom.Prokosovljane je oduševio poznati trojac,te je pred više hiljada gledaoca u Modračkoj areni održan ovaj nastup.Sledeći u okviru manifestacije ljeto na modracu nastupa Šako Polumenta. više na facebook stranama Cluba Plaža.Pokrovitelj ovih događaja je općina Lukavac,te mnogobrojni sponzori....

IZBORI 2010

PRIVREMENI BIRAČKI SPISAK ZA OPĆE IZBORE U BIH 2010

 MZ PROKOSOVIĆI!!!!

pogledajte na sledećem linku:

047A024 Prokosovići

crna hronika

Udarili u ogradu, pa napali policajce

restoran_plazaU nedjelju, 27. juna ove godine oko 16,00 sati u Prokosovićima prilikom vršenja uviđaja saobraćajne nezgode u kojoj je Enes M. rođen 1992. godine iz Lukavca upravljajući putničkim motornim vozilom "VW" Passat ostvario kontakt sa betonskom ogradom, suvozač iz navedenog vozila Elvis A., rođen 1991. godine iz Prokosovića pokušao je, koristeći izvijač i nož, fizički napasti na službenike policije PS Lukavac.

Nakon što je u tome spriječen od strane službenika policije, Enes M. i Elvis A. su u pravcu jednog policajca bacili kamenje, nanijevši mu pri tome povrede o čijem stepenu se ljekar Doma zdravlja Lukavac nije izjasnio, te su se udaljili u nepoznatom pravcu. Enes M. i Elvis A. su ubrzo lišeni slobode i privedeni u službene prostorije PS Lukavac, gdje su zadržani radi kriminalističke obrade. O događaju je upoznat kantonalni tužilac, a uviđaj su izvršili službenici OKP PU Lukavac i Jedinice za profesionalne standarde MUP TK-a.

rtvl

 

title

Učenica OŠ “Prokosovići” osvojila nagradu za najbolji literarni rad o Aliji Izetbegoviću!

Stručni žiri kojim je predsjedavao Tvrtko Kulenović izabrao je po tri najbolja rada u kategoriji osnovnih i srednjih škola, a dobitnicima prvog, drugog i trećeg mjesta uz monografiju “Alija Izetbegović” uručene su nagrade po 500, 300 i 250 KM.

Uz šerbe i pred šarolikim auditorijem, od Bakira Izetbegovića i Lejle Akšamije, sina i kćeri prvog predsjednika RBiH, preko nagrađenih učenika pa do Džemaludina Latića, djeca, od kojih se mnogi ni ne sjećaju prvog predsjednika, čitali su radove u kojima su opisali svoje viđenje lika i djela Alije Izetbegovića.

Prvu, drugu i treću nagradu u kategoriji osnovnih škola dobili su Lejla Mustafić iz OŠ “Harmani” u Bihaću, te Mubina Hodžić i Emina Latić iz osnovnih škola “Pofalići” u Sarajevu i “Prokosovići” iz Lukavca, sve učenice sedmog razreda.

U kategoriji srednjih škola nagrade su dobili Derviš Hadžimuhamedović iz “Druge gimnazije” u Sarajevu i Irma Osmanović iz “Četvrte gimnazije” na Ilidži, učenik i učenica drugog razreda, te Amar Hasanspahić, učenik trećeg razreda “Prve bošnjačke gimnazije” Sarajevo.

sarajevo-x.com

dani policije mup-a TK

Image and video hosting by TinyPic

Ovih dana općina Lukavac je domaćin brojnim svečanostima,brojnim sportskim i kulturnim manifestacijama,a sve u povodu majskih dana policije i centralnog 22.maja dana policije mup-a tk.Tim povodom rukovodstvo PU Lukavac na čelu s načelnikom PU Kasimom Sinanovićem,načelnicom krim policije PU Lukavac jasminom Hadžimusić,komandirima PS Lukavac,Gračanica i Doboj-Istok posjetilo je načelnike sve tri općine,koje pokriva PU Lukavac(Lukavac,Gračanica,Doboj-Istok),gdje se razgovaralo o saradnji policije i lokalne zajednice i o drugim temama.također 26.maja u zgradi PU Lukavac organizovana je svečana akademija i kulturno-zabavni program.Na svim ovim događajima učešće su uzeli i dužnosnici MUP-a TK na čelu s ministrom dr.Seadom Omerbegovićem,komesarom Nedimom Mutapčićem,portparolom Malkićem itd .Zaslužnima su dodjeljene zahvalnice i nagrade,kako policajcima tako i zaslužnim građanima i učesnicima programa obilježavanja dana policije.

Image and video hosting by TinyPic

 

IN MEMORIAM

Dana 17.maja.2010.godine nesretni događaj pogodio je porodicu Pavljašević iz Prokosovića.

Smrt Darka Pavljaševića zadesila je njegovu porodicu.

O uzrocima smrti nećemo govoriti radi zaštite privatnosti porodice Pavljašević.

Iskrena sućut!

sajamska regata u ProkosovićimaDanas je na vodama jezera Modrac održana treća po redu sajamska regata u kajaku na mirnim vodama koja je išla u sklopu održavanja sajma turizma,lova i ribolova "LIST"2010.
Na regati je uzelo učešća 5 ekipa iz BiH:

 1. KRK "Natron Maglaj"
 2. KKK "Maglaj"
 3. KKK"Haris Suljić"Brčko
 4. KKK"Drina" Zvornik
 5. KKK"Prokosovići" Lukavac

Takmičenju su prisustvovali brojni gosti,zvanice i publika koja je bodrila sve takmičare po pomalo tmurnom vremenu te su na kraju ostvareni sledeći rezultati:

 1. KKK"Haris Suljić"Brčko
 2. KKK"Drina" Zvornik
 3. KKK"Prokosovići" Lukavac
 4. KKK "Maglaj"
 5. KRK "Natron Maglaj"

Takmičenje su obezbjeđivale budne ekipe Doma zdravlja Lukavac i Policijske uprave Lukavac kao i Ronilačko-spasilačka služba Vodo privrede kojima organizatori odaju posebno priznanje.
Nakon takmičenja svi učesnici su prisustvovali dodjelama nagrada i priznanja i svečanom ručku a zatim obilasku sajma turizma "LIST"
Još jednom se pokazalo da sama Lukavačka sredina a posebno prostori jezera Modrac zaista imaju šta da ponude na turističkoj mapi BiH.

Lukavački sajam LIST 2010. od 6. do 9.maja.

Danas,6.maja 2010.je otvoren 8.lukavački sajam turizma,lova i ribolova LIST 2010.

Svečano otvorenje sajma održano je ispred sportske dvorane u Lukavcu,a sajam je otvorio pomoćnik federalnog ministra okoliša i turizma N.Hercega-Nedeljko Babić.Na otvorenju su se obratili i načelnik općine Lukavac Dževad Mujkić,premijer TK Enes Mujić,dopredsjednica FBiH Spomenka Mičić i ambasador Indonezije u BiH Angasi Singobing.Voditelj programa bio je Tarik Helić,a medijski pokrovitelji su fedralnatv,rtvtk i rtvl.

Generalni pokrovitelj sajma je federalno ministarstvo turizma i okoliša.

Ostali pokrovitelji su:VladaTK,općina Lukavac,TZTK,TZFBiH...

Odmah po otvorenju sajma upriličena je smotra gastro ponude,na kojoj su se predstavile i članice udruženja žena Prokosovići.

Slike sa sajma pogledajte u FOTO GALERIJI!

sastanak tima za zaštitu akumulacije Modrac!

Napisao D.O. u Srijeda, April 28, 2010, 20:26

Danas je Općina Tuzla bila domaćin sastanka Koordinacionog tima za zaštitu akumulacije Modrac. Koordinacioni tim sačinjavaju predstavnici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede TK, Ministarstva za prostorno uređenje i zaštitu okolice TK, općina Tuzla, Lukavac, Banovići, Živinice i Kalesija, Univerziteta u Tuzli, Vodoprivrednog preduzeća „Spreča“, te Centra za ekologiju i energiju Tuzla.

Načelnik Općine Tuzla poželio je dobrodošlicu Koordinacionom timu i obećao maksimalnu podršku njihovom radu, uz napomenu da je ekološki zaštićeno i očišćeno jezero Modrac jedna od najvećih razvojnih šansi sjeveroistočne Bosne i Hercegovine. Čisto jezero Modrac dovelo bi do razvoja turizma, ali i niza drugih privrednih aktivnosti. Gospođa Sabina Jukan, koordinatoriva Koordinacionog tima upoznala je prisutne sa dosadašnjim rezultatima rada tima koji djeluje od februara 2008. godine. Vizija tima, koju su prihvatili i Vlada Tuzlanskog kantona i pet općina koje gravitiraju jezeru Modrac (Tuzla, Lukavac, Banovići, Živinice i Kalesija) jeste dovođenje čistoće jezera na nivo čistoćeBodenskog jezera, koje ima 300 puta veću površinu od našeg jezera, a koje je prije četrdeset godina bilo isto tako ekološki ugroženo. Radi upotpunjavanja vizije i cilja na zaštiti jezera Modrac, članovi Koordinacionog tima su tokom 2009. godine posjetili Bodensko jezero i upoznali se sa svim koracima koji su tamo poduzeti na postizanju današnjeg stupnja zaštite i održivog razvoja ovog jezera.

U radu današnjeg sastanka Koordinacionog tima je učestvovao Andreas Bally, ekspert iz firme „Bicon“ iz Švicarske, koji je na osnovu iskustva na zaštiti Bodenskog jezera, govorio o različitim aspektima prostornog planiranja zaštićenih zona, održivoj zaštiti i razvoju turizma na tekućim vodama i vodnim akumulacijama, kao i o tome kako bi ova iskustva mogla biti primjenjena na čišćenju jezera Modrac.

(SodaLIVE.ba/Tuzlarije)

O stradanju deminera Amira Omerčića iz Prokosovića

 
Lukavac: Sat prije pogibije poručio supruzi da se ne brine
Iza Amira Omerčića (36) ostala supruga i dvoje male djece • Deminirao i terene u Hrvatskoj
Autor: H. ČALIĆ
24.04.2010. 08:56
 Image and video hosting by TinyPic
Omerčić s povrijeđenim Milinkićem: Iskusni demineri

Prekjučerašnjom pogibijom 36-godišnjeg Amira Omerčića iz Prokosovića kod Lukavca, koji je nastradao čisteći teren od zaostalih mina u podnožju Golog brda na Igmanu, nastavljen je tragični niz stradanja onih koji se, kako bi prehranili svoje porodice, prihvataju ovoga izuzetno teškog i opasnog posla.

Suze za zetom

Zaputili smo se jučer u Prokosoviće pored jezera Modrac u porodicu Omerčić. Kuća lijepa, uređana vrijednim rukama nastradalog Amira i njegove supruge Sanele. Dočekao nas je njegov punac Suljo Aljukić. Plakao je kao malo dijete za zetom zbog tragedije koju je doživjela njegova kćerka, zbog dvoje male djece, 11-godišnjeg Armina, učenika šestog razreda osnovne škole, i četverogodišnjeg Ammara, koji su izgubili oca kada im je bio najpotrebniji.   

Supruga Sanela, koju su neprestano tješile komšinice i rodbina, smogla je snage da nam progovori nekoliko rečenica o životu sa svojim suprugom.

- Sa Amirom sam se čula prekjučer u jedanaest sati, sat prije pogibije. Rekao mi je da se ne sekiram "Armin će ići na ekskurziju, skupit ćemo pare, ne brini se ništa za mene. Kako je Ammar, kako je tamo vrijeme". To su bile posljednje riječi koje mi je izgovorio, a onda na vijestima slušam tragedija na Igmanu, poginuo moj Amir, ( teško povrijeđen i njegov kolega Edin Milinkić op.a.). Imali smo lijep život, on je kao deminer radio od 1996. godine, a mi se uzeli godinu kasnije. Imamo zlatnu djecu, sada dođe tragedija i sve se slomi - kazala je Sanela.

 Image and video hosting by TinyPic" Djed Suljo i nena Hadžira s uplakanim unucima: Izgubili zeta, a djeca oca


Od supruge smo također saznali da je Amir bio izuzetno iskusan deminer. Nema deminerske organizacije u BiH u kojoj nije radio i zarađivao koru hljeba. Zadnje dvije-tri godine radio je na deminiranju u Hrvatskoj.

Danas dženaza

Kada je tamo nestalo posla, došao je u deminersku organizaciju "Tehnoelektro" iz Bosanskog Broda i radio na deminiranju Golog brda na Igmanu, gdje je došlo do aktiviranja mine "prom" koja mu je uzela život.

Dok u naručju drži uplakanog unuka Armina, malom Ammaru vjerovatno još nije jasno da je izgubio oca, dedo Suljo kaže da su on i njegov rahmetli zet često razgovarali o tom opasnom poslu deminera. Bilo je govora da ga napusti, ali kako, gdje se zaposliti, od čega izdržavati porodicu.

Dženaza Amiru Omerčiću bit će obavljena danas na mjesnom mezarju Bostanište u Prokosovićima, a svoj dolazak već su najavili svi demineri Federalne uprave Civilne zaštite iz Tuzle na čelu sa Rešidom Derviševićem, koji se trenutno nalaze na deminiranju lokacije Stanić Rijeka kod Doboja.

Živote izgubilo 40 ljudi

- Opet se tuga nadvila nad Lukavcem. Mladi ljudi s područja ove općine ginu diljem svijeta, u Iraku, Avganistanu, ginu demineri diljem Bosne i Hercegovine, stradaju i građani. Do sada su četvorica deminera izgubila život čišćeći minama zagađenu teritoriju Lukavca, koja je po "tihim ubicama" najgora na području Tuzlanskog kantona, pa i šire. Do sada je život izgubilo tačno 40 ljudi ulazeći u obilježena minska polja, sijekući šumu, berući gljive, obrađujući njive. Prekjučer je opet stigla tužna vijest s Igmana. Šta o svemu čovjek da kaže, nisam pametan, svi smo u šoku - jučer nam je kazao šef Službe civilne zaštite općine Lukavac Amir Sejdinović.
 

 

izvor:dnevni avaz

redakcija prokosovici.webs.com izražava iskrenu sućut porodici nastradalog!

Prokosovići-RIBOLOV

Najbolji svjetski ribolovci na Modracu

jezero ModracU subotu 17. aprila u organizaciji SRD „Rudar Kreka“ iz Tuzle održati će se 14. puta za redom, tradicionalno međunarodno takmičenje u disciplini lov ribe udicom na plovak pod nazivom “Memorijal Simić-Salihspahić”, u pomen na istaknute ribolovce i takmičare našeg udruženja Simić Brunu i Salihspahić Hasu.

Takmičenje će se održati na stazi na Plaži na Lukavcu-jezero Modrac.
Ove godine svoj dolazak su već potvrdile vrhunske ekipe iz:
* Belgije – “Team Milo” na čelu sa Jeanom Mainilom inače svjetskim prvakom,
* Italije “Longobardi Milo” sa Emiliom Colombom-Milom, (o njemu se valjda već sve zna)
* Srbije, na čelu sa „Čigrom“ iz Kruševca aktuelni svjetski prvaci i poslijednje 3 godine najbolja ekipa na svijetu
* Mađarske “Mosqito team”,
te najbolje ekipe i takmičari iz
Hrvatske, Crne Gore, Makedonije, Slovenije i Bosne i Hercegovine.

SATNICA TAKMIČENJA

* Prijava ekipa………………………………………………………………..do 8,00 h
* Izvlačenje sektora,startnih brojeva i otvaranje………………….od 8,00-8,30 h
* Izlazak na stazu……………………………………………………………od 8,30-9,00h
* Priprema takmičara……………………………………………………..od 9,00-10,30 h
* Takmičenje………………………………………………………………..od 10,30-13,30h
* Vaganje ulova…………………………………………………………….od13,30-14,00h
* Proglašenje rezultata i zajednički ručak………………………………..od 15,00 h

Napominjemo da je zbog ograničenog kapaciteta staze Turnir pozivnog karaktera, te da je planirana struktura učesnika po državama slijedeća: Belgija 1 ekipa, Italija 1 ekipa, Francuska 1 ekipa, Mađarska 1 ekipa, Srbija 7 ekipa, Hrvatska 5 ekipa, Slovenija 2 ekipe, Bosna i Hercegovina 5 ekipa, Crna gora 1 ekipa i Makedonija 1 ekipa.
Obrada rezultata radit će se kao i do sada kompjuterski – Nastić Branislav Doboj
Vrhovni sudija Đug Hajrudin-Tuzla,
delegat takmičenja Kučinski Marcel-Novi Travnik

INFORMACIJE O STAZI I USLOVIMA RIBOLOVA

VRSTA RIBE : Bjelica-keder (15-20 gr), žutooka (10-20 gr), crvenperka (20-100 gr), deverika (50-250 gr), grgeč (10-100 gr). U prosjeku se lovi između 8 i 15 kg ribe (uglavnom kedera) po takmičaru a za prvo mjesto u sektoru potrebno je uloviti više od 10 kg ribe. Na posljednjem takmičenju učestvovalo je 26 ekipa iz Belgije, BiH, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Mađarske i Makedonije. Rekord staze drži Đug Muris, Srd Rudar-Kreka – Tuzla, BiH sa 23.270 gr. Najčešće se lovi na direktaše dužine 3-5 metara.
OPIS STAZE : Obala je betonirana, širine oko 10 m. Dubina vode na 6 m od obale je 3m a na 10m oko 5 m. Dno je šljunkovito, bez trave.

 

Eko radionica-2010.

U sklopu projekta "Podrška upravljanju otpadom za Tuzlanski kanton" u Prokosovićima je održana eko-radionica "Šta mislite o izgradnji sanitarne eko-deponije".

Radionicom je pružena prilika učenicima OŠ Prokosovići da debatom predstave aktivnosti koje oni rade za pravilno odlaganje otpada, da istaknu probleme sa kojima se najčešće susreću, te da postave pitanja predstavnicima Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okoliša TK, predstavnicima kompanije Bosna-S i članovima Udruženaj Eko-zeleni TK koji su učestvovali u projektu.

Cilj radionice ja bio da dokaže da je sanitarna deponija neophodna za pordučje Tuzlanskog kantona, a to su podržali i učesnici skupa, istakao je nakon skupa predsjednik Udruženja eko-zeleni TK Muharem Omerović.

Lovačko veče

Aktivisti Lovačkog društva "Svatovac" Lukavac u subotu,27.2.010.god.u Clubu Plaža u Prokosovićima organizovali su druženje uz prigodan program.Inače,ovo druženje je ušlo u tradiciju i na druženju su bili gotovo svi članovi ovog društva te brojne zvanice sa područja općine Lukavac i TK-a.Druženje je trajalo od 19h do kasno u noć.

PROKOSSOVICI INFO-8.MART

Proslave 8 marta u Prokosovićima

 

AKTIV ŽENA PROKOSOVIĆI

 

ORGANIZUJE PROSLAVU DANA ŽENA U RESTORANU "MIRIS DUNJA"

PROSLAVA ĆE SE ODRŽATI 7.MARTA(NEDJELJA) S POČETKOM U 19H

MUZIKA UŽIVO...

CIJENA 15 KM

PRIJAVE KOD AKTIVA ŽENA,senke,zumre,amire,jaske itd

PROSLAVA DANA ŽENA U RESTORANU PLAŽA

ODRŽATI ĆE SE 9.MARTA(UTORAK) SA POČETKOM U 19H

OBEZBJEĐENA VEČERA...

PRISUTNE ĆE ZABAVLJATI ZVJEZDA BH ESTRADE :

NIHAD ALIBEGOVIĆ

PRIJAVE KOD BAHRE,INE I NAFE

Druženje za žene-13.02.2010.god.

U organizaciji Aktiva žena mjesne zajednice Prokosovići u subotu,13.februara tekuće godine održano je druženje za žene članice Aktiva žena,ali i sve mještanke Prokosovića.Druženje je upriličeno u prostorijama OŠ Prokosovići,gdje su članice Aktiva žena izložile svoje postignute rezultate u predhodnom radu,ali i planove za budućnost.Inače,u subotu je trebalo biti održano snimanje emisije Na selu na sijelu rtvTK,ali zbog vremenskih prilika je odgođeno,te je druženje žena propratila kamera rtvLukavac,čije snimke  vam prezentiramo i na ovoj stranici u rubrici videos.

Prisutnim ženama se obratila predsjednica aktiva Amira Avdić.

Narodnu nošnju i bogatu trpezu predstavila je članica Aktiva Senka Halilović,dok su druženje svojim prisustvom podržali i imam džemata Prokosovići Ekrem ef.Brigić,te predjednik Vijeća MZ-a Ermin Memić.

 POGLEDAJTE VIDEO SNIMAK SA OVOG DRUŽENJA

Svečana sjednica Vijeća MZ Prokosovići-11.01.2010.

 

-Prva sjednica vijeća u Novoj 2010 godini bila je svečanog karaktera.

Na njoj su sumirani rezultati u radu vijeća za protekli period.Izloženi su brojni planovi za budući razvoj mjesne zajednice,budući infrastrukturni projekti i slično.Uz brojne prisutne goste u sali hotela Senad od Bosne ,predsjednik Vijeća MZ Prokosovići Ermin Memić pročitao je prigodan referat o radu mjesne zajednice u posljednje dvije godine.

Rezultate o radu mz-e u svom mandatu iznio je bivši predsjednik mjesne zajednice Prokosovići Nihad Avdić.

Prisutnima se obratio i Predsjednik medžlisa IZ Puračić prokosovački imam Ekrem ef.Brigić.

Na ovoj svečanoj sjednici u konferencijskoj sali Hotela Senad od Bosne,prisustvovali su svi poznatiji mještani Prokosovića,koji su na nekoj od opštinskih ili kantonalnih funkcija,kao npr.kasim Mujkić,Bego Mujkić,Fahrudin Smajlović i sl.

 

 

Jadranka Kosor prenoćila u Prokosovićima

U okviru posjete Tuzli,premijerka Republike Hrvatske Jadranka Kosor primila je na svečanosti povodom 3god. Tuzlanskog lista nagradu za ličnost godine po izboru čitatelja ovog lista.

Također, osim hrvatske premijerke priznanjima ličnost godine zau raznim kateg.nagrađene su još mnogobrojne zvanice.

Nakon ove manifestacije premijerka Kosor provela je noć s 24 na 25 januar 2010. u Hotelu Senad od Bosne u Prokosovićima.

Ovo nije prvi put da brojni gosti Tuzle i Tuzlanskog kantona odabiru Hotel Senad od Bosne u Prokosovićima za svoj boravak....

 

počela nastava

 

Nakon zimskog raspusta,25.01.2010godine je prvi dan škole u drugom polugodištu školske 2009/2010!

Rasvjeta

 

Krajem novembra i početkom decembra dovršena je izgradnja moderne ulične rasvjete na području djela mz Prokosovići.Rasvjeta je postavljena od ulaza u Prokosoviće iz pravca Modraca do AS Aljukići u Prokosovićima.Iduće godine ovaj pojas rasvjete proširit će se do mz Bikodže,duž Jezera Modrac.

Ovim projektom pojas Plaže Prokosovići po prvi puta od izgradnje bit će osvjetljen na adekvatan način.

in memoriam Jasmin i Selver Avdić

Ove godine ćemo se sjećati nažalost po tužnim događajima,a to su prije svega iznenadne smrti

Avdić(Ismeta)Jasmin-a iz Prokosovića,koji je preselio na ahiret 6.decembra i Avdić(Hidajeta)Selver-a,koji je preselio na ahiret 21.decembra ove godine. jasmin i Selver bili su rođaci.Prokosovići i mi svi smo zaista izgubili dva predobra mještana,koje ćemo vječno pamtiti i kojih ćemo se uvjek rado sjećati.!!!

           AVDIĆ(ISMETA)JASMIN

 

         AVDIĆ(HIDAJETA)SELVER

                 1970-2009

 -Dženaza Jasminu Avdiću klanjana je u utorak 8.12.,a dženaza Selveru Avdiću klanjana je u četvrtak 24.12.

Poslije dženaze obavljeni su tewhidi,dok je Jasminu Avdiću u nedjelju 13.12.proučen tewhid-sedmica.

 

Nek im je vječni rahmet i lijepi džennet!

Posjetite Video galeriju!

694 views - 0 comments
597 views - 0 comments
545 views - 0 comments
487 views - 0 comments

prokosovici.webs.com

nasljednik prvog bloga o Prokosovicima

 

prokosovici.blogger.ba

VREMENSKA PROGNOZA